Upogibanje profilov in cevi

Upogibanje profilov in cevi

Za upogibanje večjih profilov in cevi uporabljamo stroj z univerzalni valji, ki nudi možnost lažjega upogibanja različnih profilov. S pomočjo povečanih premerov valjev dosežemo minimalni upogib, kar povzroča manjše deformacije. S pomočjo velikih ležajev je mogoče doseči vzdržljivost in velik upogibni moment.

Stroj s 3 valji zmanjšuje drsenje materialov med postopkom upogibanja. Dva spodnja valja sta hidravlično gnana in se lahko premikata neodvisno drug od drugega. Zato v primerjavi s stroji, ki imajo pogon na zgornjem valju lahko izvajamo postopek predkrivljenja na obeh robovih. Stranski nosilci se lahko premikajo v treh smereh, da zmanjšajo deformacije in olajšajo postopke upogibanja, zlasti pri kotih in spiralah.


Nudimo storitve krožnega upogibanja profilov:

  • Ploščato jeklo
  • Profili T, I, H, U


Nudimo storitve krožnega upogibanja cevi: 

  • Cevi okrogle
  • Cevi kvadratne
  • Cevi pravokotne

Krivljenje pločevine

Krivljenje pločevine izvajamo na asimetričnem 4-valjčnem ali 3-valjčnem krivilnem stroju. Stroja imata kaljene valje, ki so primerni za upogibanje nerjavne pločevine.

Krivimo lahko pločevine širine do 2000 mm. Krivilni stroj je numerično krmiljen. Krivimo lahko pločevino debeline od 1 mm do 10 mm. Premer, ki ga lahko dosežemo je do 3200 mm.


Upogibamo nerjavno pločevino:

Dimenzije: do fi.3200 mm

Debelina: 1 - 10 mm

Širina: do 2000 mm

Krivljenje pločevine
Nazaj na vrh