Avtomatsko varjenje

TIG postopek z vročo žico

Imamo najsodobnejšo tehnologijo za avtomatsko radialno TIG varjenje z vročo žico Postopek TIG je najzahtevnejši postopek varjenja, ki zahteva izkušene varilce, produktivnost pa je nizka, uporablja se pri izdelkih, kjer je zahtevana zelo visoka kvaliteta zvara in lep estetski videz Z avtomatskim varjenjem lahko zagotavljamo visoko kakovost zvarov ter enakomernost in ponovljivost zvarov .

Postopek TIG je najzahtevnejši postopek varjenja, ki zahteva izkušene varilce, produktivnost pa je nizka, uporablja se pri izdelkih, kjer je zahtevana zelo visoka kvaliteta zvara in lep estetski videz. Z avtomatskim varjenjem lahko zagotavljamo visoko kakovost zvarov ter enakomernost in ponovljivost zvarov. TIG postopek z vročo žico je relativno nov postopek, ki uporablja podajanje oscilirajoče varilne žice s konstantno hitrostjo, ki jo generira patentirani štirivaljni pogonski sistem. Podajanje žice je do 200% hitrejše, omogoča varjenje z manjšim toplotno vplivnim območjem, z odličnimi mehanskimi in korozijskimi lastnostmi ter zmanjšuje možnost nastajanja razpok. Manjši vnos energije povzroča tudi nastajanje manjše količine varilnih plinov ter občutno zmanjša oksidacijo zvarnega spoja. Varjenje TIG z vročo žico izvajamo s pomočjo mobilne konzole in z vrtljivim varilnim pozicionerjem, ki enakomerno pomika varjenec. To skupaj zagotavlja avtomatiziran varilni TIG proces. Dosežena kakovost zvara je primerna tako za živilsko industrijo, kot za zahtevne tlačne posode, kjer je potrebno rentgensko preverjanje zvara. TIG postopek je namenjen za živilsko in farmacevtsko industrijo. Varilne postopke imamo ustrezno certificirane (WPQR). TIG, MIG/MAG postopek Dimenzije L=2000 mm Dimenzije: fi.500 - fi.2000 mm Debelina: 1 - 10 mm

Preberi več

TIG postopek z vročo žico
Avtomatska naprava za vzdolžno varjenje VAR-STROJ L – 2000/D-2500 LCD/MIG

Avtomatska naprava za vzdolžno varjenje VAR-STROJ L – 2000/D-2500 LCD/MIG

Varilni avtomat je namenjen za vzdolžno varjenje varjencev cilindrične oblike Varjenje lahko izvajamo po TIG ali MIG/MAG postopku Koren zvara ščitimo s podložno letvijo, ki ima sistem vpihovanja zaščitnega plina .

Varjenje lahko izvajamo po TIG ali MIG/MAG postopku. Koren zvara ščitimo s podložno letvijo, ki ima sistem vpihovanja zaščitnega plina. Za varjenje uporabljamo atestirane zaščitne pline. Na avtomatu lahko varimo nerjavno jeklo od 2 mm do 10 mm. Minimalni premer varjenca je 300 mm, največji pa 3000 mm. Dosežena kakovost zvara je primerna tako za živilsko industrijo, kot za zahtevne tlačne posode, kjer je potrebno rentgensko preverjanje zvara. TIG postopek je namenjen za živilsko in farmacevtsko industrijo, MIG/MAG pa za tlačne posode. Varilne postopke imamo ustrezno certificirane (WPQR).

Preberi več

Avtomatska naprava za radialno varjenje VK-YZ-1GM

Avtomat je namenjen za krožno MIG/MAG varjenje Varilna konzola je 2,6/1,5 m Krožno gibanje se doseže s pomočjo obračalne naprave ON-5T na kateri je varjenec .

Varilna konzola je 2,6/1,5 m. Krožno gibanje se doseže s pomočjo obračalne naprave ON-5T na kateri je varjenec. Varilna konzola nam omogoča pomik varilne glave v Y-osi, ter Z-osi, da lažje dosežemo mesto krožnega zvara, ki mu sledimo medtem ko se varjenec pomika na obračalni napravi. Na avtomatu lahko varimo nerjavno jeklo od 2 mm do 10 mm. Minimalni premer varjenca je 300 mm, največji pa 2500 mm. Za varjenje uporabljamo atestirane zaščitne pline. Dosežena kakovost zvara je primerna tudi za zahtevne tlačne posode, kjer je potrebno rentgensko preverjanje zvara. Varilne postopke imamo ustrezno certificirane (WPQR).

Preberi več

Avtomatska naprava za radialno varjenje VK-YZ-1GM
Ročno varjenje

Ročno varjenje

Varjenje izvajamo z različnimi varilnimi izvori Na razpolago imamo več različnih varilnih aparatov, ki so primerni za varilni postopek TIG ali za postopek MIG/MAG Naši izkušeni in ustrezno cerficirani varilci so posebej usposobljeni za varjenje nerjavnega jekla .

Na razpolago imamo več različnih varilnih aparatov, ki so primerni za varilni postopek TIG ali za postopek MIG/MAG. Naši izkušeni in ustrezno cerficirani varilci so posebej usposobljeni za varjenje nerjavnega jekla. Pri varjenju uporabljamo TIG postopek, ki je primeren za najzahtevnejše industrije, kot so živilska in farmacevtska industrija. Varilne postopek predpisuje in nadzira naš varilni inženir IWE, ki je odgovoren, da so vsa varilna mesta ustrezno pripravljena in dobljeni zvar ustrezen zahtevam naših zvestih kupcev. Ročno varjenje nerjavnega jekla lahko izvajamo za materiale in cevi debeline od 1 mm naprej. Zvari so lahko brez ali z dodajanjem varilnega materiala (varilne žice). Pri varjenju uporabljamo ustrezno certificirane zaščitne varilne pline. Naši varilci so usposobljeni tudi za MIG postopek, ki se uporablja predvsem pri konstrukcijah ali debelejših materialih. Zvare redno kontroliramo z vizualno kontrolo in tesnostnimi preizkusi. Po potrebi pa izvedemo tudi zahtevnejše neporušne preiskave, kot so penetranska kontrola, rentgen zvarnih mest ter tlačni preizkus.

Preberi več

Nazaj na vrh